Grodorna far på semestertripp.

Har i kväll gjort en insats att flytta lite grodyngel till ett dike på västra skiftet, hoppas att det skall fungera och att dom överlever, annars har jag inte spritt och förökat grodor utan mördat ett hundratal. Men det hoppas jag inte, jag tror att det kommer att gå bra och det blir ännu en anledning att traska i skogen för att se hur det går för det lilla försöket att påverka naturen.
 
 
 

Loppisfynd!

Besökte loppisen i Bergnäs idag, brukar inte vara så särskilt intressanta saker där, men idag så fanns det något riktigt trevligt. Jag slog till på en Gustavsbergsservis, assietter*12, talrikar*12 och några serveringsfat och alla dekorerade med Bolidenbolagets gamla logotyp, det alkemiska tecknet för koppar med facklor. Har med andra ord en riktigt finservis för 70:- och allt var helfräscht!
 
 
 

Saltsten

Första saltstenen utburen i skogen, hoppas att det kan skänka nöje till djuren :-) Berikad med mineraler stod det på stenen, kanske kan göra horntillväxten bättre, kan ju möjligen skänka glädje till mig också ;-)

Vårbockstomten

Vårkvällens luft är kall,
några snöflingor faller från skyn.
Många sitter framför tv:n på sin pall
och tuggar på chokladdoppade vetegryn.
Morkullan sträcker sin tysta ban,
Enkelbeckasinen spelar över fur och gran,
Kråkorna sitter på taken.
Endast vårbocksjägaren är vaken.
 
2 kvällar men jakt på råbock, en kväll så var bocken riktigt nära men blev skrämd när jag lämnade tornet, såg den inte men hörde varningsskallen och hur den hoppade i väg (kan ju förstås ha varit råget också, men jag väljer att tro att det var bocken) kväll två så hördes varningsskall på längre håll när jag smög till passet. Väldigt skönt att sitta ute, sett massor av fågel och hört ännu fler. Hade framme en hare inom 10 meter i en timme, mysigt!
Skulle kunna vara ute hela dygnet just nu, är så härligt denna årstid!
Blir nog fler kvällar i väntan på vårbocken, hoppet finns kvar och oavsett så är det skönt att vara ute.
 
 

RSS 2.0